The Technological Screening of Beers, made in Slovak Republic, in the View of Forensic Alcohology
Authors:
Ľ. Straka 1; F. Novomeský 2; M. Straka 3; F. Štuller 2
Authors place of work:
Súdno-lekárske pracovisko Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, Martin
1; Ústav súdneho lekárstva a medicínskych expertíz Jesseniovej lekárskej fakulty UK, Martin
2; Fakulta biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity, Nitra
3
Published in the journal:
Soud Lék., 53, 2008, No. 2, p. 21-23
Summary
The questions connected with forensic alcohology are closely bounded with the legal norms and actual production of alcoholic beverages, incl. the breweries. The presented work, dealing with the beers being made in Slovak republic, had been stipulated by the Slovak Society of Forensic Medicine, in the aim to inform the forensic experts about the beers being produced in the country mentioned.
Keywords:
bier – alcohol – volume percentage
Zdroje
1. Hirt, M. et al..: Přehled aktuálních změn v obsahu alkoholu u piv vyráběných v České republice. Soud. lék., 44, 1999, s. 48.
2. Potravinový kódex v úplnom znení - I., II. a III. časť, aktualizované znenie. Bratislava: Epos, 2006, 736 s.
3. Prášil, A.: Za nový život bez alkoholizmu, 1. vydanie, Žilina: Krajské ústredie zdravotníckej osvety, 1956, s. 3 -28.
Štítky
Anatomical pathology Forensic medical examiner ToxicologyČlánok vyšiel v časopise
Forensic Medicine
2008 Číslo 2
Najčítanejšie v tomto čísle
- Arrhythmogenic Right Ventricular Dysplasia / Cardiomyopathy (ARVD/C) as a Cause of Sudden Death
- An Autopsy Case of Poisoning with Ethanol and Psychotropic Drugs
- The Technological Screening of Beers, made in Slovak Republic, in the View of Forensic Alcohology